Chrupiąca Panierka Crispy Fish to szybki i prosty sposób na przygotowanie chrupiących kawałków ryby – wystarczy zapanierować i usmażyć. Przygotowane w panierce ryby będą chrupiące jak nigdy wcześniej. Ryba w Chrupiącej Panierce Crispy Fish sprawdzi się jako danie obiadowe, a także jako przystawka. Panierka została wyprodukowana z naturalnych składników.
Sposób przyrządzenia: Rybę myjemy i kroimy na 3 – 4 centymetrowe kawałki. Do szklanki wyciskamy sok z połowy cytryny i dolewamy taką samą ilość zimnej wody, a następnie wsypujemy 1 stołową łyżkę Panierki Crispy Fish. Pokrojoną rybę przekładamy do miski, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Pozostałą panierkę przesypujemy do miski. Część zamarynowanej ryby przekładamy do miski z panierką (nie osuszamy), a następnie ściskamy – ugniatamy równocześnie wszystkie kawałki mięsa. Po każdym ugnieceniu rybę obficie przesypujemy panierką, aby kawałki nie posklejały się. Rybę ugniatamy 5 – 6 razy. Zapanierowane porcje wyjmujemy z panierki po 2 kawałki i uderzając nadgarstkiem o nadgarstek otrząsamy z nadmiaru mąki. Przyrządzoną rybę smażymy w głębokim oleju w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 4 minuty. Czynności powtarzamy z pozostałą rybą. Smacznego.
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki
– 1 opakowanie Panierki Crispy Fish
– 700 g – 800 g filetów z ryby
– 1/2 świeżej cytryny
– woda
– olej roślinny