Chrupiąca Panierka American Chicken Hot to szybki i prosty sposób na przygotowanie chrupiących skrzydełek kurczaka w domu. Wystarczy zapanierować i usmażyć mięso. W panierce można przyrządzić pałeczki, polędwiczki, filety, zarówno z kurczaka jak i innego mięsa drobiowego. Przygotowane w panierce mięso jest soczyste i chrupiące. Kurczak w Chrupiącej Panierce American Chicken Hot sprawdzi się jako danie obiadowe, a także jako przystawka. Panierka została wyprodukowana z naturalnych składników.
Sposób przyrządzenia: Skrzydełka myjemy i kroimy na 3 części, najmniejszą część – lotkę usuwamy. Do 1/4 szklanki zimnej wody wsypujemy 1 stołową łyżkę Panierki American Chicken Hot. Pokrojone skrzydełka przekładamy do miski, zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Pozostałą panierkę przesypujemy do miski. Po 4 szt. zamarynowanych kawałków mięsa przekładamy do miski z panierką (nie osuszamy), a następnie równocześnie ugniatamy wszystkie kawałki mięsa. Po każdym ugnieceniu obficie przesypujemy mięso panierką, aby kawałki mięsa nie posklejały się.
Zapanierowane skrzydełka wyjmujemy z panierki po 2 kawałki i otrząsamy z jej nadmiaru. Mięso otrząsamy uderzeniem nadgarstka o nadgarstek. Zapanierowane mięso układamy na durszlaku lub sitku, a następnie zanurzamy na 3 sekundy w naczyniu z zimną wodą. Przy pomocy widelca lub szczypcy ponownie przekładamy skrzydełka do miski z panierką i obficie przesypujemy, zachowując szczególną uwagę, aby mięso nie posklejało się. Następnie równocześnie ugniatamy wszystkie kawałki mięsa. Po każdym ugnieceniu obficie przesypujemy panierką, aby skrzydełka nie posklejały się. Mięso ugniatamy 5 – 6 razy. Zapanierowane mięso wyjmujemy z panierki po 2 kawałki i uderzając nadgarstek o nadgarstek otrząsamy z nadmiaru panierki. Przyrządzone mięso smażymy w głębokim oleju w temperaturze 180 stopni C przez 8 minut. Czynności powtarzamy z pozostałym mięsem.
Czas przygotowania: 30 minut
Składniki
– 1 opakowanie Panierki American Chicken Hot
– 700 g skrzydełek z kurczaka
– woda
– olej roślinny